Privat Erhverv
365 dages fuld returret
Dag-til-dag levering
Komplet reservedelslager
Salg til private og erhverv 6915 9100


Tilbage til oversigtl

Den perfekte klargøringslift

Den perfekte klargøringslift

Skal du klargøre biler, foliere dem eller skifte dæk, kan du oftest klare dig med en såkaldt klargøringslift.

Den har den store fordel, at den kan stilles væk efter brug, så gulvarealet også kan bruges til andre ting.

Selv om 2- og 4-søjlede lifte giver dig mulighed for at klare alt lige fra små biler til store varevogne, er de oftest ikke særlig praktiske. Især ikke hvis du primært har behov for en lift, du kan bruge i forbindelse med klargøring af biler ved salg eller du har en skilteforretning, der også folierer og sætter tekst og skilte på biler. Ja, selv hvis du udelukkende bruger en lift til dækskift, behøver du ikke nødvendigvis købe en søjlelift.

Den ideelle klargøringslift er en saxlift

I alle tre tilfælde kan du tit klare dig med en såkaldt klargøringslift, der ikke kan løfte bilen så højt op, som du kan med en søjlelift. Her er oftest tale om en såkaldt saxlift, der hedder sådan, fordi selve løftet foretages ved at hjælp af en saks-lignende anordning under liftens vanger.

Saxliften kan løfte bilen op i lige omkring eller lidt over en meters højde, så bilens dæk er fri af gulvet og du har mulighed for at komme ind under den – dog ikke fuldt oprejst. Nøjes du med at løfte bilen til omkring 40-50 cm over gulvet, får du den perfekte højde til de fleste klargøringsopgaver og en god højde at arbejde med foliering, påsætning af tekst langs siden på bilen og så videre.

Samtidig er det også en god højde at arbejde i, når du skal skifte dæk på bilen. Så er det eneste tidspunkt, hvor du har brug for at få løftet bilen, når du skifter dæk på den, så er klargøringsliften stadig et godt valg.

Kan løfte næsten lige så meget som en søjlelift

Saxliften er altså den ideelle løsning, når du ikke har behov for at løfte bilen særlig højt op. Liftens konstruktion gør samtidig, at den kan løfte næsten lige så meget som en søjlelift.

Hos Nima Lift har vi således saxlifte, der kan løfte helt op til 3500 kg – hvilket kun er 500 kg mindre end vores 2- og 4-søjlede lifte. Det er nok til langt de fleste kasse- og varevogne – kun de allerstørste og de mere specielle bilkonstruktioner henvises til søjleliften.

De fleste klargøringslifte kan flyttes

Vores to mindste klargøringslifte har en anden stor fordel frem for vores søjle- og større saxlifte. De kan flyttes, når de ikke er i brug.

Vores mindste saxlift er faktisk udstyret med hjul og transportabel kontrolboks, så liften kan køres væk og f.eks. stilles op af en væg, når den ikke er i brug. Derved frigøres gulvpladsen, så du kan bruge den til andre ting, når du ikke arbejder på biler. Smart i det mindre værksted eller i skilteværkstedet, hvor du måske også har brug for gulvpladsen ved montage af større skilte.

På trods af sin lidenhed og at den er transportabel, løfter liften alligevel helt op til 2,7 tons i op til 130 cm fra gulvet. En rigtig lille kraftkarl!

En ægte klargøringslift

Vil du have en lidt større og lidt stærkere klargøringslift, har vi en decideret klargøringslift til gulvmontage, der kan løfte op til tre tons. Liften anvender to kørebaner, som du kører bilen hen over. Kørebanerne holdes sammen af to kraftige profilrør mellem hver bane, der sikrer et stabilt og plant løft i op til 1 meters højde.

Liften er fuldautomatisk med komplet sikkerhedssystem, men kræver ikke fastspænding til gulvet. Det betyder, at selve liftdelen rent faktisk kan flyttes, når den ikke er i brug, hvis du har en palleløfter eller en gaffeltruck.

Har du ikke mulighed for at flytte liften, kan du glæde dig over, at den ikke fylder særligt meget i højden, når den er klappet sammen. Eventuelt kan du anskaffe en bordplade og bruge liften som bord, hvis du har brug for pladsen til andre opgaver, hvor der er brug for at kunne justere arbejdshøjden.

Klargøringslift til nedsænkning

Skal du løfte større kassevogne i forbindelse md klargøring eller montage, kan du også vælge vores helt store saxlift, der er beregnet til nedsænkning i gulvet. Det kan løfte helt op til 3500 kg og kan med den rette gulvkonstruktion sænkes helt ned i gulvhøjde, så du har mulighed for at bruge gulvpladsen til andre opgaver. Eventuelt kan du lægge en plade over liften, når den ikke er i brug. Pladen kan så bruges som hæve-sænkebord til selv meget store emner.

Lavprofil klargøringslift

Endelig har vi en fjerde saxlift, der med sin lave højde i sammenklappet tilstand ikke fylder særlig meget i landskabet. Denne type lift bliver mere og mere almindelig på større værksteder rundt om i landet. Liften løfte i fuld højde og derfor kan man lave stort set alle reparationer med denne.

Fordelen ved saxelifte som denne er at, man ikke på samme måde skal justere armene ind til løftepunkterne som på f.eks. en 2 søjlet autolift.

Liften er bygget op på nogenlunde samme system som vores saxlift til nedsænkning.

Andre muligheder for autolifte

Det er dog stadig den 2 søjlede autolift som er den mest solgte, lift i Danmark. Denne lift type kan bruges til rigtig mange forskellige reparationer og man har en større del af bilens bund fri, til at arbejde på.

De kan løfte bilen på liften op i en højde, så du kan gå fuldt oprejst under den. Denne lifte kan dog ikke fjernes fra gulvet. Så når først søjleliften er monteret, flytter du den ikke sådan lige.

Har du brug for gulvpladsen til andre opgaver, men kan leve med, at et mindre areal ikke kan bruges, bør du vælge den 2-søjlede lift. Den kan klappes sammen, så den praktisk talt ikke fylder mere end det område, der er mellem søjlerne, når den ikke er i brug.

Har du mange dækskift, er den 2-søjlede lift også en god investering. Her kan du nemt løfte bilen, så alle fire hjul kommer op fra gulvet, uden at skulle investere i en lift-donkraft. Til gengæld skal du indstille løftearmene på liften til hver enkelt bil. Det slipper du for på både saxliften og den 4-søjlede lift.

Så uanset dit behov for klargøring og løftearbejde, så finder du liften her hos Nima Lift.

Kundeanmeldelser

offer banner