Tilbage til oversigtl

Kan det betale sig at lease?

Kan det betale sig at lease?

Lad os starte med at få én ting helt på det rene: Hvad er leasing egentlig?

Leasing er mellemting mellem leje og lånefinansiering. Det bruges meget inden for salg af biler, men gælder også på udstyr til værkstedet. Du betaler for at have brugsretten over eksempelvis en autolift, mens långiveren stadig har ejendomsretten. Du betaler en månedlig ydelse – altså som en form for leje for brug af liften.

Nimalift blog

Fordele ved leasing

Flere og flere vælger også i erhvervslivet at lease frem for at købe. Det er der flere gode grunde til. Lad os gennemgå et par af dem:

 1. Det nyeste udstyr og teknologi
  Når du leaser skifter du ofte også mere ud i dit udstyr og dine maskiner på værkstedet. Når én leasingperiode ophører, leaser du sandsynligvis et nyt og forbedret produkt til lignende månedlig ydelse.

 2. Fleksibilitet
  I den forlængelse kommer fleksibiliteten. Du er ikke bundet af pludselig at stå med eksempelvis en gammel og værdiløs autolift, der først skal sælges for at skaffe penge til nyt udstyr.

 3. Stort udstyr til små penge
  Med leasing har du mulighed for at anskaffe dig store maskiner til et forholdsvis lille beløb hver måned. Det kan være en god hjælp til at finansiere store som små indkøb.

 4. Bevaret likviditet
  Når du ikke skal ud og betale det fulde beløb for en ny investering har du ikke længere store pengesummer bundet i udstyr. Du har i stedet bevaret likviditeten i virksomheden.

 5. Skattefordel
  Når du leaser, får du fuldt skattefradrag for afgiften. Der er desuden heller ingen momsudbetaling på udstyret, som hvis du selv køber maskinerne.

Økonomiske fordele ved leasing

Leasing af maskiner og udstyr til værkstedet handler om økonomisk fleksibilitet. Det handler om, at du ikke skal binde alle dine penge i få maskiner og i stedet holder mulighederne åbne for andre investeringer – eksempelvis i en ny medarbejder eller bare luft i budgettet.

Med leasing kan du erstatte store investeringer med overkommelige, månedlige leasingafgifter. Det kan altså være en god idé for både store og små virksomheder at overveje leasing af nyt udstyr.

Har du gavn af leasing?

Måske skal du i gang med at bygge et værksted og en sund forretning op fra bunden. Det betyder både depositum på lejemål, indkøb af værktøj og meget mere. Her kan det være en rigtig god hjælp og ikke mindst fordel at lease det større udstyr som autolifte, kompressorer, dækmaskiner og afbalanceringsmaskiner.

Også som etableret værksted kan leasing have sine fordele. Du skal jo fortsat holde godt gang i forretningen. Det betyder, at det kan være en ret god idé ikke at tømme kontoen på den ene nyerhvervelse efter den anden. Selv i en etableret virksomhed kan det være rart i stedet at afdrage med en på forhånd kendt ydelse hver måned. Det er til at regne med og giver tryghed.

Der er også andre økonomiske fordele ved leasing. Det handler nemlig ikke kun om, hvad der står af kroner og øre kontoen nu og her. Når du leaser udstyr, får du som nævnt nemlig fuldt skattefradrag for leasingafgiften. Samtidig er der ingen momsudbetaling på udstyret. Det er der, når du selv køber ind.

Bedste leasing på markedet

Som du nok kan fornemme, er vi ret begejstrede for leasing her hos Nimalift. Derfor har vi også sørget for, at du får nogle af markedets mest fordelagtige tilbud på leasing af værkstedsudstyr og maskiner:

- Del betalingen op i 24-60 måneder.
- Det årlige og lovpligtige serviceeftersyn er inkl. i prisen.
- Du sikrer fortsat god likviditet i din virksomhed.
- Du har mulighed for hurtig afskrivning.
- Der er kun 10% i restværdi på alle aftaler.
- Og så er der selvfølgelig ingen udbetaling. Det skulle jo være nemt at komme i gang.

Hos os bliver der ikke skrevet noget med småt. Du kender omkostningerne fra start til slut. Læs mere om opkrævningsbetingelserne her. Er du blevet lidt nysgerrig? Prøv vores beregner og se hvor billigt, du kan finansiere nye maskiner til værkstedet med leasing.

Prøv beregner  

Kundeanmeldelser

offer banner