Tilbage til oversigtl

Derfor skal du bruge en sakselift på dit autoværksted

Derfor skal du bruge en sakselift på dit autoværksted

Sakseliften anser mange for at være søjleliftens lillebror. Vi ser den som en fuldbyrdet erstatning, der er lige praktisk om du har et stort eller lille autoværksted og som stort set ikke fylder noget, når de er lukket sammen.

Så kan du bruge gulvpladsen til noget andet. Det er ikke muligt med en søjlelift!

Sakseliften er den praktiske all-round autolift, der altid er plads til – og som stort set kan forsvinde helt, når den ikke er i brug. Derfor er den det perfekte valg til det lille autoværksted, hvor der ikke er råd til at rutte med pladsen eller til de arbejdsområder på det større værksted, der også skal bruges til andre formål.

Hos Nima Lift forhandler vi tre forskellige sakselifte, der kan løfte fra 2700 til 3500 kg. Den mindste sakselift er transportabel og kan stilles væk, når den ikke er i brug, mens de to større sakselifte kan foldes sammen til stort set ingenting eller sænkes ned i gulvet.

 

Den praktiske sakselift til mindre løft

Vores mindste sakselift er den lille praktiske og transportable deluxe saxlift, der har kræfter nok til at løfte en almindelig personbil op i en passende arbejdshøjde til pladearbejder på siden, dækskifte, foliering og andre opgaver, hvor du ikke behøver, at skulle ind under bilen. Når den ikke er i brug, kan den køres væk og stilles på højkant, så den ikke fylder noget.

Den passer perfekt på det lille autoværksted, der mest har brug for at hæve bilerne op, så der kan skiftes dæk eller til skiltefirmaet, der også dekorerer eller folierer biler. I begge tilfælde er det rart, at liften kan fjernes, når den ikke er i brug. Så kan gulvarealet bruges til andet end bare at have en lift stående.

På samme måde kan vores mindste sakselift anvendes på det større autoværksted til de arbejdsopgaver, der ikke behøver foregå på større autolifte eller som ekstra lift, når der er travlhed på værkstedet.

Den næststørste fylder ikke meget

Vores næststørste sakselift skal fastmonteres i gulvet, men fylder kun 11,5 cm i højden – hvilket svarer til højden på bærevangerne – når den er foldet helt sammen. Det gør det mulig at få selv meget lave biler hen over liften.

Liften kan løfte 3 tons op i fuld højde og selve løftet går hurtigere end de fleste søjlelifte. Når liften er løftet op, fastholder et solidt luftdrevet låsesystem den, ligesom der er monteret et avanceret alarmsystem. Så du kan trygt arbejde under liften, og den opfylder selvfølgelig alle sikkerhedsforanstaltninger i forhold til både CE-godkendelse og arbejdstilsynets regler.

Du betjener liften fra et selvstændigt kontrolpanel, der kan stilles i nærheden af eller langs en væg ved siden af sakseliften. Herfra betjenes liften og kassen fungere samtidig som motorkasse hvor motor, pumpe og luftsystem er samlet.

Kort sagt en pålidelig og sikker lift, der er en god arbejdshest i hverdagen og ikke fylder særlig meget, når den er foldet sammen. Praktisk til såvel det lille som det større værksted.

Den usynlige sakselift

Vores største sakselift er beregnet til at blive monteret, så den kan sænkes ned i gulvet, når den ikke er i brug. Igen giver det mulighed for at gulvarealet kan bruges til andet end liftarbejde. For når liften er sænket ned, bliver gulvet helt plant og sakseliften bliver stort set usynlig.

Denne sakselift kan løfte helt op til 3.500 kg op i en arbejdshøjde, der tillader, at du kan stå op og arbejde inde under bilen – ganske som med en søjlelift. Den er naturligvis udstyret med et luftdrevet låsesystem, der kræver 6-8 bar for at kunne udløse låsene. Så når bilen er løftet op, kan du arbejde lige så sikkert under den med sakseliften. som med enhver anden lifttype. Samtidig er liften udstyret med særlige sikkerhedsalarmer, sådan som det er påkrævet af arbejdstilsynet.

Selve liften er fuldautomatisk og betjenes fra et separat kontrolpanel, der står ved siden af liften eller sættes inde ved væggen, så det ikke står i vejen, når liften er sænket ned i gulvet og arealet skal bruges til noget andet.

Denne lift er perfekt som den eneste lift i det lille autoværksted eller hos den mere veludstyrede hobbymekaniker, lige som den er perfekt til det større værksted, der har brug for områder i værkstedet, der kan bruges til andet end at løfte biler på.

Alternativer til sakselifte

Selv om det næsten synes umuligt, kan der være tilfælde, hvor en sakselift ikke er den bedste løsning. I sådanne tilfælde kan alternativet været vores et-søjlede autolift, der i princippet fungerer som en meget stor palleløfter.

Liften er udstyret med en stor løfteplatform, der sikrer et godt og solidt tag i den bil, der skal løftes op. Den kan klare en bil på op til 2.500 kg, som den kan løfte op i en højde på 180 cm. Altså plads nok til, at de fleste vil kunne stå oprejst og arbejde inde under bilen.

Når liften ikke er i brug, kan du fjerne liften, så gulvarealet kan bruges til noget andet. Det gør liften til det oplagte valg i det mindre værksted eller hos værksteder, der har brug for ekstra løftekapacitet, f.eks. når der skal skiftes mellem sommer- og vinterdæk osv.

Liften er også velegnet til den private hobbymekaniker, netop fordi den kan flyttes væk, når den ikke er i brug. Så kan gulvarealet i garagen udnyttes til noget andet, uden at liften står i vejen.

Af andre alternativer kan nævnes vores 2- og 4-søjlede lifte, der dog fylder væsentlig mere, men til gengæld kan klare løft på helt op til 4 tons. Samtidig kræver disse lifte både mere gulvplads og et stærkere fundament og har du ikke det, er sakseliften et væsentlig bedre valg.

Monter selv eller få hjælp

Når du køber en sakselift fra Nima Lift, modtager du den med fragtmanden i løbet af en dags tid eller to. Men allerede inden liften ankommer, kan du hente montage- og brugsanvisningen fra produktsiden for den pågældende sakselift.

Så kan du læse mere om, hvordan du monterer og betjener liften, så du er klar til at gå i gang, så snart fragtmanden har været der. Du kan også bestille en montør gennem os, der kan sætte liften op for dig.

Du kan læse mere om de forskellige sakselifte og hvilke muligheder, du har for montering og finansiering på de respektive produktsider. Du finder hele vores udvalg af autolifte her.

 

 

Kundeanmeldelser

offer banner